Annonce:
Annonce:
Lystfiskeri

Lystfiskeri

Hver en krog og hver en bro ved Andebys bredder er besat når fiskerisæsonen går ind.

1 2 Næste »

Igennem mange år har Anders And været en ivrig lystfisker. Det er sikkert hans største fornøjelse (måske lige bortset fra at ligge i hængekøjen eller gå i byen med Andersine), for her er noget, som han virkelig er god til. Der er nemlig ikke mange, der ved lige så meget om stænger, madding og strømf

Anders' fiskeinteresse bliver beskrevet allerede i de første af Carl Barks' historier fra 1940erne. Normalt fisker han, når vejret er godt, men i historien "Isen er usikker" fra 1946 (på dansk i AA&Co. nr. 8/2008) dyrker han isfiskeri om vinteren. Han kæmper med en meget klog fisk, der spiser hans madding men ikke vil lade sige fange. Det ender selvfølgelig med, at ungerne snupper fisken lige for næsen af ham.

Anders deltager naturligvis også i fiskekonkurrencer, for eksempel mod Fætter Højben. Så er det et spørgsmål, om Anders? dygtighed kan vinde over Højbens held. I Barks-historien "Den store fiskekonkurrence" (AA&Co. nr. 7/1973) fanger Anders en kæmpestor fisk, men den havner i Højbens båd, og så vinder han konkurrencen. Men heldigvis er der alligevel retfærdighed til, for Anders redder en lille pige fra at drukne, og så får han en stor belønning af pigens rige far.

1 2 Næste »
Se mere om samme emne:
2 Kommentarer
Så ved man da det :D
Vidste det også, for har lavet nogle par tegninger med det :P
Annonce:
0
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Her kan du læse alt om Andebys mest temperamentsfulde and

  • Carl Barks (født 1901, død 2000) er alle tiders bedst kendte Anders And-tegner. Han nåede at lave over 6.000 sider, og han opfandt figurer som onkel Joakim, Bjørne-banden og Fætter Højben.  

Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk