I historien "Køkkenkrig" (AA&Co. nr. 48/2005) melder Anders sig til et TV-program, hvor han skal konkurrere mod tre mesterkokke. Men Anders er en klodsmajor, for han spilder på konkurrenterne, og så udbryder der en kæmpe madkrig, hvor alle madvarerne flyver gennem studiet. Det eneste, som overlever krigen, er en kedelig pakke spaghetti. De fine kokke kan ikke bruge den, men Anders laver den samme klistrede pasta-ret, som han altid serverer for ungerne – og så vinder han konkurrencen.
Efter denne succes må Anders have læst mere om finere madlavning, for nogle år senere – i "Madspioner" (AA&Co. nr. 2/2010) – har han åbnet sin egen restaurant. Den bliver et tilløbsstykke, og onkel Joakim vil gerne købe hans hemmelig opskrifter. Men Anders vil ikke sælge, så Joakim beder Andersine om at lokke opskrifterne ud af Anders. Heldigvis gennemskuer Anders planen og "afslører" nogle falske (og meget ulækre) opskrifter, for eksempel fisk i vineddike med grillet spaghetti.
Anders har også været kok under mere simple forhold. I "Anstrengende feriejob" (AA&Co. nr. 10/1975) laver han mad til et helt hold af sultne skovarbejdere. Men ak, skovarbejdernes chef er en hidsig mand, der truer Anders med tæv, fordi han ikke har maden klar til tiden. Og så er der problemer med bjergpumaerne, der spiser Anders' pandekager. Alt i alt tager Anders en klog beslutning og nøjes med at lave mad til sig selv og nevøerne for fremtiden.