Annonce:
Annonce:
Velkommen til margarinefabrikken. Her arbejder Anders And! Velkommen til margarinefabrikken. Her arbejder Anders And!

Margarinefabrikken

Når Anders And ikke pudser sin onkel Joakims mønter for 2 kroner i timen, har han arbejde som medhjælper på Andeby Margarinefabrik.

1 2 Næste »


Det job har han haft i mange år, for det bliver nævnt første gang i en Carl Barks-historie i AA&Co. nr. 2/1955.

Oprindelig arbejdede Anders slet ikke på en margarinefabrik, for i den amerikanske original havde Barks skrevet, at det var stinkdyrsoliefabrik. I Amerika var det meget almindeligt i gamle dage, at man tog et par dråber stinkdyrsolie mod forkølelse, eller at man gned det ud over en dårlig ryg (tro det eller lad være!). Men i Danmark har man aldrig gjort sådan, så den danske oversætter valgte at lave det om til en margarinefabrik. Og siden da er Anders blevet "hængende" i margarinen.

I bund og grund er Anders vist nok tilfreds med sit arbejde, men nogle gange får han alligevel lyst til at prøve noget andet. I historien "Den rette hylde" (AA&Co. nr. 25/2006) opsøgte han en jobkonsulent for at finde ud af, om han havde evner til et mere spændende arbejde. Resultatet af konsulentens analyse var klart: Anders egnede sig bedst...


1 2 Næste »
Se mere om samme emne:
8 Kommentarer
sejt jeg gad godt at ha det blad
det må være bedre end at pudse mønter for onkel joakim
Vidste jeg godt... Han er vist ham der fylder bærrene op... Gab! Kedligt!
Annonce:
2
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Her kan du læse alt om Andebys mest temperamentsfulde and

  • Carl Barks (født 1901, død 2000) er alle tiders bedst kendte Anders And-tegner. Han nåede at lave over 6.000 sider, og han opfandt figurer som onkel Joakim, Bjørne-banden og Fætter Højben.  

  • Andeby er hjemsted for hele familien And. Det er en moderne storby med højhuse, fabrikker, banker, skoler, biblioteker og sit eget fodboldhold, og den styres af en borgmester, som indbyggerne vælger.

  • Nabobyen til Andeby hedder Gåserød. Man skal ikke lade sig narre af navnet, for i Gåserød bor der lige så mange ænder, bjørne og hunde som i Andeby. I det hele taget ligner de to byer hinanden ret meget for eksempel går de begge meget op i fodbold.

Annonce:
Annonce:
Luk