Annonce:
Annonce:
Massimo Fecchi

Massimo Fecchi

Hvor meget ved du om den italienske tegner?

Italieneren Massimo Fecchi (født i 1946) har en lang karriere bag sig. I de sidste 45 år har han arbejdet for forlag i hele Europa. Siden 1997 har han også været en af de bedste ande-tegnere i jumbobøgerne.

Fecchi er en utrolig alsidig tegner, der kan tegne næsten lige, hvad man beder ham om: Tom og Jerry, Søren Spætte, Snurre Snup og mange flere. I mange år har han også tegnet den tyske serie om de to ræve Fix og Foxi. Herhjemme er han dog bedst kendt for de Anders And-historier, han har lavet til jumbobøgerne siden 1997.

Det er aldrig svært at genkende en historie, når den er tegnet af Fecchi: Stregen er sikker, figurerne bevæger sig naturligt gennem billederne, og baggrundene er detaljerede. Derudover har Fecchi en særlig evne til at få Anders til at se meget fortabt ud, når tingene begynder at brænde på. Det er ikke underligt, at lige netop hans historier ofte får lov til at indlede en jumbobog.

Fecchi har altid været stor fan af Asterix, og han kan godt lide at lade sig inspirere af tegnestilen i Asterix. Prøv for eksempel at lægge mærke til de store og kraftigt byggede mænd, der ofte er bifigurer i hans historier. Det er lige ved, at man kan genkende Obelix i dem. Faktisk har Fecchi også lavet sin helt egen serie om den gamle græske helt Odysseus (den er desværre ikke kommet på dansk), og hovedpersonen ligner Asterix meget.

Fecchi har først og fremmest tegnet ænder til jumbobøgerne, og det er endnu ikke blevet til så mange ”muse-historier”. Men han håber, at han får lov til at beskæftige sig mere med Mickey og Fedtmule i fremtiden. At Fecchi også er en dygtig Mickey-tegner, har han allerede bevist med blandt andet historien ”Enden er nær” (jumbobog nr. 348).

Se mere om samme emne:
8 Kommentarer
orker ik at læse alt det!
sejt han er sq god :D
Fecchi er en enormt god tegner :D Dog er det tit ret mærkelige historier han illustrere :P
Jeg troet lige at Dragonlords var lavet af ham
Læser det imorgen er virklig træt!
Annonce:
2
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk