Annonce:
Annonce:
Mickey Mouse er en af Disney's vigtigste figurer Mickey Mouse er en af Disney's vigtigste figurer

Mickey Mouse

Mickey Mouse er Andebys bedste detektiv

1 2 Næste »

Fødselsdag: Mickey Mouse er født den 18. november 1928, i filmen "Steamboat Willie". Den klassiske kortfilm, hvor Mickey Mouse sejler i en dampfærge!

Slægtninge: Der er meget stor usikkerhed omkring Mickey Mouses familie, men vi kender nevøerne Mik og Mak. Mickey Mouses oldefar Sofus Mouse kom på besøg i Anders And & Co. nr. 2/1950.

Kæreste: Minnie Mouse har været Mickey Mouses faste kæreste i mange år.

Mickey Mouse med sin elskede Minnie
Mickey Mouse med sin elskede Minnie


Adresse:
 I de danske historier har Mickey Mouse altid boet i Andeby, hvorimod han i de italienske historier bor i en helt anden by, der hedder Topolinia, eller Mousetown/Mouseton på engelsk. Vejen, hvor Mickey bor, hedder Musensvej, hvor han har et dejligt hus i nummer 13.

Arbejde: Mickey Mouse elsker mysterier og er således beskæftiget som privatdetektiv. Desuden driver Mivkey en transport virksomhed ved navn Zoom som han har sammen med Fedtmule.

Påklædning: Mickey Mouses påklædning varierer mere end Anders Ands. den klassiske Mickey Mouse har røde bukser på med to knapper i.

Debut i Danmark: Marts 1949 er første gang vi møder Mickey Mouse i Danmark.

Andet: I slutningen af 1927 kom verdens første lydfilm, "The Jazz Singer" med Al Jolson i hovedrollen. Walt Disney skaffede sig straks retten til at bruge lyden på tegnefilm og begyndte arbejdet med sin tredie Mickey Mouse-film. Han kaldte den "Steamboat Willie". Filmen blev meget dyr, og Walt Disney investerede alt, hvad han ejede, i den. En biografejer i New York bestemte sig for at prøve at vise "Steamboat Willie" med Mickey Mouse, og det blev en enestående succes. Walt Disneys film var snart på alles læber. Det lille firma begyndte straks arbejdet med at lægge lyd på de to første Mickey Mouse-film. Dermed blev "Steamboat Willie", som egentlig var den tredie Mickey Mouse-film, den første, som blev vist for publikum og den første i en lang række succeser fra Disney-selskabet. Walt Disney lagde selv stemme til Mickey Mouse indtil 1947. Så havde han så travlt, at Jim Macdonald måtte tage over, og han havde jobbet lige til 1983. Derefter har Mickey Mouses stemme været lavet af Wayne Allwine. En af de fineste komplimenter, Mickey Mouse har fået, fik han af Walt Disney selv. I et af de første tv-shows viste Walt seerne rundt i Disneyland. Her sagde han: "Jeg håber, vi aldrig glemmer en ting: Alt dette begyndte med en mus."

Filmen "Steamboat Willie" med Mickey Mouse kan ses her:Mickey Mouse på andre sprog:
Norsk: Mikke Mus
Svensk: Musse Pigg
Finsk: Mikki Hiiri
Engelsk: Mickey Mouse
Tysk: Micky Maus
Fransk: Mickey
Italiensk: Topolino
Portugisisk: Mickey Mouse

1 2 Næste »
Se mere om samme emne:
18 Kommentarer
Den første figur!
Jeg synes Mickey Mouse er en lidt kedelig figur. Han var sjov, da han kom frem, men er med tiden blevet alt for snusfornuftig efter min smag. Dog har han sine få gyldne øjeblikke, hvor han ikke er den snusfornuftige mus, men ellers synes jeg, han er lidt kedelig.
Mickey er en af stjerne i Anders And bladene!
Annonce:
38
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Her kan du læse alt om Andebys mest temperamentsfulde and

  • Fedtmule er Mickey Mouses bedste ven

  • Sorteper er den ældste af de nuværende Disneyfigurer

  • Andeby er hjemsted for hele familien And. Det er en moderne storby med højhuse, fabrikker, banker, skoler, biblioteker og sit eget fodboldhold, og den styres af en borgmester, som indbyggerne vælger.

  • Anders And, Mickey Mouse og Fedtmule er blevet spøgelsesjægere. Se filmen og bedøm deres arbejde med ånderne!

  • I filmen skal Mickey Mouse på date med Minnie Mouse. Se hvordan det forløber!

Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk