Annonce:
Annonce:
Middelalderen vender tilbage

Middelalderen vender tilbage

Kunne du tænke dig at opleve middelalderen?

Kunne du tænke dig at opleve middelalderen? Det er desværre lidt svært, for den sluttede for 500 år siden, men vores Disney-venner har fundet flere måder at løse det problem på.

Hvis man for eksempel kender noget til magi, er det ingen sag at komme tæt på middelalderen. I historien ”Den frygtløse ridder” (Jumbobog nr. 13) tryller Tusnelda Anders tilbage i tiden, så han bliver ridder og får fætter Guf som væbner. Desværre tager den lumske Ridder Højben æren for hans heltegerninger og får fedtet sig ind hos Kong Joakim.

I ”Fortiden vender tilbage” (Onkel Joakim nr. 2/1980) mangler Joakim von And sværdet i stenen til sin samling af berømte fortidsskatte. Derfor låner han Georg Gearløs’ tidsmaskine og rejser tilbage for at hente det. Men englænderne er meget utilfredse meget at miste deres sværd, så de følger efter Joakim klædt i panser og plade og hærger nutidens Andeby.

I ”Eventyret om Robin Hood” (AA Ekstra nr. 10/2009) kommer Mickey Mouse til at oversprøjte sig med en formindskelsesvæske, som han har opfundet til at fjerne ukrudt med. Da en kæmpeflue går til angreb, kravler han ind i en bog for at søge tilflugt. Bogen handler om Robin Hood, og vips havner Mickey i Sherwoodskoven blandt de lystige svende.

I ”Skattejagt i Hanseaterne” (AA&Co. nr. 26-28/2011) er ænderne på jagt efter den skat, som Tørvemose von And gemte i 1400-tallet. Sporene fører dem igennem Norge, Tyskland, Estland og Finland. For at vække mindst mulig opsigt blander de sig med et turistselskab, der går i middelaldertøj og sejler rundt i en efterligning af et handelsskib fra dengang. Oven i købet bliver de forfulgt af nogle kutteklædte gutter fra Sorthovedernes broderskab, der har søgt efter Tørvemoses skat i de sidste 600 år.

Se mere om samme emne:
8 Kommentarer
Hvad med Don Rosas historier som f.eks. Korsridderkongernes Krone og Tempelriddernes Skat? For det første er det fantastiske historier, og man lærer også rigtig meget om Middelalderen dér. Faktisk er jeg begyndt at interessere mig rigtig meget for Tempelherrerne siden jeg læste de historier. Det samme gælder Dons historier angående Inkariget, de har også påvirket mig.
har det også og fortiden vender tilbage lyder spænende
Spændende! :-)
Har læst "Fortiden vender tilbage" det er også en god historie! :-)
Annonce:
1
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Annonce:
Luk