Annonce:
Annonce:
  • Hjem
  • Artikler
  • Netikette - til dig og din indre grønspætte!
Netikette - til dig og din indre grønspætte!

Netikette - til dig og din indre grønspætte!

Vær mod andre som du vil at de skal være mod dig

Internettet skaber fantastiske muligheder for at vi kan udveksle informationer, få viden, kundskaber og underholdning. Gennem sociale netværk holder vi kontakten med venner og bekendte. Det er altså en rigtig god ting at vi har internettet, men vi synes alligevel at det er vældig vigtigt at tage nogle forholdsregler, så det bliver ved med at være en rar oplevelse at være på internettet. Vi viser jer grønspætter nogle ideer til god netikette!

Gode netregler

  • Sæt selv grænsen! Husk at du selv sætter grænsen - hvis du føler dig utryg så luk og sluk for computeren eller mobilen.
  • Mød aldrig en netven alene! Du skal give besked til dine forældre, hvis du skal mødes med en netven. Aftal at mødes om dagen et sted, hvor der er andre mennesker og gå aldrig til mødet alene!
  • Giv ikke personlige oplysninger væk! Giv ikke en fremmed dit navn, din adresse, dit telefonnummer eller et billede af dig selv. Du kan være så uheldig at oplysningerne bliver misbrugt.
  • Reagér og gem beviserne. Reagér, hvis en situation er ubehagelig. Husk at gemme beviserne - for eksempel beskeder eller mails, du har modtaget - så kan de voksne lettere hjælpe dig.
  • Tal med en, du stoler på. Husk - det hjælper altid at tale med en, hvis du har oplevet noget ubehageligt.
  • Brug webcam med omtanke. Har du et webcam og bruger du det når du chatter? Hvis ja, så husk kun at tænde for det, når den, du snakker med også har tændt sit. Så er du sikker på at det er den rigtige person du skriver med.

Disse netikette-regler er udarbejdet af Red Barnet.

Du kan også læse om børnestafetten, som er led i Fri for Mobberi projektet, som er et samarbejde mellem Red Barnet og Mary Fonden. Anders And & Co. er hovedsponsor af Fri for Mobberi Børnestafetten 2011.

Vi minder om vores medlemsregler og selvsagt den fine sætning: vær mod andre som du vil at de skal være mod dig.

Har du en ide til hvordan vi kan gøre Andeby.dk til et endnu tryggere sted at være? Send os dem! Det sætter vi stor pris på!

Se mere om samme emne:
29 Kommentarer
Hvis i bliver mobbet på ipad så tag et skærm billed af det så i kan vise det til en voksen og så bliver det letter at hjælpe bare et godt råd
hellevad jeg fårstår godt din mening men der findes top professionelle (og jeg lyver ikke!) sporings folk der bare ved at se et billede fra dig kan de spore hvilken computer det kommer fra eller kamera eller en mini chip fx... så pas på!. selv om der er sjove og venlige sider (som andeby.dk) så er der også den onde side af internettet der hvor man plan lægger m*** og v******** og alle de der andre ting (skriver med **** fordi der også er små børn herpå og de behøver ikke at vide hvad det er) så jeg syntes det er gode regler giver aldrig oplysninger om mig selv mvh. 123321n ps. pas på farlige mennesker fra internettet små børn :)
[quote="Rebecca_von_and"]Rigtig gode regler... Dem skulle man ta' at følge :-)nemlig
[quote="miriamdiemer"]gode regler dans dans for reglerne dans dans DANS!!![quote=
Jeg danser! salsa.. :D
Fine regler. Enhver kan regne ud at de fleste af reglerne sikrer en fra møde pædof...ups.. børnelokker :D. De små børn på siden, som ikke kender konsekvensen, af et møde med en børnelokker, bliver sku nød til at lære det, måske tager de det ikke seriøst. Hvis man vil undgå denne tragedie, så sig det direkte! :D
Rigtig gode regler... Dem skulle man ta' at følge :-)
"Livestream_Minister"Øhhhhhh........Jeg Kunne Godt Få Det at vide Da jeg Bliv Født
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
der du blev født tror jeg ikke du vidste hvad ''Internettet'' var og det er gode råd Alligevel,
[quote="hellevad"]Synes det er noget pjat ikek at må oplyser fornavn og have et billlede af sig selv som profilbillede, for hvordan skulle et billede blive misbrugt? Og tænk ligge på at i har gjordt sådan at man kan se brugernes postnummer. Men ellers er det vel fine regler, selvom jeg synes at det er lidt ligegyldige ting. folk kan misbruge billeder ved at kopiere dem. og postnummer, det er sådan set ikke præcist nok til at vide hvor man bor. jeg syntes reglerne er ok
Øhhhhhh........Jeg Kunne Godt Få Det at vide Da jeg Bliv Født
megaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... gode regler
ja nogen gode regler
Enig med hellevad...
Synes det er noget pjat ikek at må oplyser fornavn og have et billlede af sig selv som profilbillede, for hvordan skulle et billede blive misbrugt? Og tænk ligge på at i har gjordt sådan at man kan se brugernes postnummer. Men ellers er det vel fine regler, selvom jeg synes at det er lidt ligegyldige ting.
Annonce:
9
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Annonce:
Luk