Annonce:
Annonce:
  • Hjem
  • Artikler
  • Netikette - til dig og din indre grønspætte!
Netikette - til dig og din indre grønspætte!

Netikette - til dig og din indre grønspætte!

Vær mod andre som du vil at de skal være mod dig

Internettet skaber fantastiske muligheder for at vi kan udveksle informationer, få viden, kundskaber og underholdning. Gennem sociale netværk holder vi kontakten med venner og bekendte. Det er altså en rigtig god ting at vi har internettet, men vi synes alligevel at det er vældig vigtigt at tage nogle forholdsregler, så det bliver ved med at være en rar oplevelse at være på internettet. Vi viser jer grønspætter nogle ideer til god netikette!

Gode netregler

  • Sæt selv grænsen! Husk at du selv sætter grænsen - hvis du føler dig utryg så luk og sluk for computeren eller mobilen.
  • Mød aldrig en netven alene! Du skal give besked til dine forældre, hvis du skal mødes med en netven. Aftal at mødes om dagen et sted, hvor der er andre mennesker og gå aldrig til mødet alene!
  • Giv ikke personlige oplysninger væk! Giv ikke en fremmed dit navn, din adresse, dit telefonnummer eller et billede af dig selv. Du kan være så uheldig at oplysningerne bliver misbrugt.
  • Reagér og gem beviserne. Reagér, hvis en situation er ubehagelig. Husk at gemme beviserne - for eksempel beskeder eller mails, du har modtaget - så kan de voksne lettere hjælpe dig.
  • Tal med en, du stoler på. Husk - det hjælper altid at tale med en, hvis du har oplevet noget ubehageligt.
  • Brug webcam med omtanke. Har du et webcam og bruger du det når du chatter? Hvis ja, så husk kun at tænde for det, når den, du snakker med også har tændt sit. Så er du sikker på at det er den rigtige person du skriver med.

Disse netikette-regler er udarbejdet af Red Barnet.

Du kan også læse om børnestafetten, som er led i Fri for Mobberi projektet, som er et samarbejde mellem Red Barnet og Mary Fonden. Anders And & Co. er hovedsponsor af Fri for Mobberi Børnestafetten 2011.

Vi minder om vores medlemsregler og selvsagt den fine sætning: vær mod andre som du vil at de skal være mod dig.

Har du en ide til hvordan vi kan gøre Andeby.dk til et endnu tryggere sted at være? Send os dem! Det sætter vi stor pris på!

Se mere om samme emne:
29 Kommentarer
jeg er også enig, gode regler
DUMME MOBNING!!!!!!
: D
gode regler dans dans for reglerne dans dans DANS!!!
Jeg er imod mobning!
Ja! de lære mig meget om hvad man må og ikke må på pc'en, :)
meget gode regler. enig med de andre
det er jeg enig i
Det lyder som nogle gode regler! :-)
Annonce:
8
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk