Annonce:
Annonce:
Nyttig matematik

Nyttig matematik

Vidste du, at det kan koste dyrt ikke at kunne sin matematik?

Selv om man hedder Joakim von And og plejer at udvise en fantastisk forretningssans, skal man passe på med at gøre forretninger med folk, der har god forstand på matematik.

I historien om ”Matematikkens rige” (fra ”Den Store Anders And Jubilæumsbog”, 1984) lovede Joakim at købe Anders Ands hus for en særlig pris: Han skulle tage et skakbræt og lægge 1 øre på første felt, 2 øre på andet felt, 4 øre på tredje felt, 8 øre på fjerde felt osv. Det lyder som en meget billig pris, men når man kommer til det sidste felt (nr. 64), er man nået op på 9.223.372.036.854.780.000 øre! Og så bliver det pludselig meget dyrt at købe Anders’ gamle hus.

Forklaringen er, at Anders havde været på besøg i matematikkens rige og lært om ”eksponentiel vækst” – det vil sige, når et tal vokser med en fast procentsats. I dette tilfælde blev tallet altså fordoblet (=voksede med 100 %) for hvert felt, og så kan det hurtigt blive et stort resultat. Det måtte Joakim også indse og få Anders til at ophæve aftalen. Den matematik-kloge narrer den mindre matematik-kloge.

Se mere om samme emne:
13 Kommentarer
Matematik er mit ønglings fag i skolen :D
Kvadratroden af 1 er 1 fordi man ganger tallet med sig selv. Så kvadratroden af 2 er 4. Kvadratroden af 3 er 9. Kvadratroden af 4 er 16. Kvadratroden af 5 er 25 og så videre.

25:5=5
Godt jeg ved hvad 1+1 gi`r! Jeg er jo et super geni!!!! Det gi`r 2!!!!!!!!
Godt jeg er god til det
Det er den samme historie, om hvor meget det kostede at købe det første skak bræt. Men der er det med riskorn, og det er en kejser der vil købe den.
Okay godt råd og tak andeby.dk!
Lækre-Mig
Seriøst..det er altså ikke SÅ mange ører.

Jo, det er det.
Seriøst..det er altså ikke SÅ mange ører.
Kedeligt! Matematik er røvsygt!
Så må jeg hellere lære noget mere matematik!
Annonce:
9
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk