Annonce:
Annonce:
Om Andeby

Om Andeby

Spørgsmål og svar fra læserne.

Er Andeby et land eller en by?
Andeby er en by, der styres af en borgmester og et byråd. Men det er en lidt speciel by, for den har lov til at sende sit eget hold til de olympiske lege og fodbold-VM, og det er ellers kun lande, der kan det.

Hvad hedder Andebys borgmester?
Han hedder Thryne.

Øverst til højre på det Andeby-kort, man kan finde her i Duckipedia, er der en klippe med et indhugget ansigt. Hvem er det, der er hugget ind der?
Der er en af Andebys tidligere borgmestre ved navn Pryd. (Man kan læse hele historien om klippen i AA&Co. nr. 10/1958, nr. 17/1975, eller Bedste Historier om Anders And nr. 18.)

Hvorfor hedder byen Andeby?
Det er en oversættelse af det engelske navn "Duckburg", som Carl Barks fandt på. Han valgte det, da han begyndte at lave historier med ænderne (ellers havde det måske heddet Dogburg eller Cowburg). Læs mere om Andeby her!

Hvilket land ligger Andeby i?
Ifølge Carl Barks, som opfandt byen, ligger den på USA's vestkyst. Men da den ikke findes i noget atlas, kan man jo aldrig være rigtig sikker.

Hvor mange indbyggere er der i Andeby?
Ifølge AA&Co. nr. 27/1967 boede der dengang 10.000 mennesker i Andeby, men der er nok kommet flere til siden da.

Hvem er med i Milliardær klubben?
Der er strenge regler for, hvem der kan blive medlem. Man optager ikke "simple" millionærer! Joakim von And, Andy Anderbilt og Guldiver Flintesteen er de vigtigste medlemmer. Derudover er andre, mindre rige forretningsfolk med i klubben, for eksempel Lord Peppermint, der stammer fra England.

Hvilket år er Joakims lykkemønt fra?
Den er meget gammel – fra 1875.

Hvad er Andebys fineste adresse?
Det må være Store Velstands Boulevard, hvor Joakim von And og hans milliardærvenner bor.

Hvorfor skifter Anders Ands hus udseende fra historie til historie?
Anders har skam boet på samme adresse i mange år, Paradisæblevej nr. 111. Men de forskellige tegnere har hver deres måde at tegne hans hus på.

Hvor ligger Andeby?
Den ligger i Calisota, som er en opdigtet delstat i USA (navnet er en sammentrækning af to eksisterende delstater Californien og Minnesota).

Hvilken slags mønt er onkel Joakims lykkemønt?
På amerikansk er det 10 cent (kaldet en "dime"). Det er blevet oversat til en 25-øre på dansk.

Hvorfor kaldes Andersines klub i nogen historier for en dameklub og i andre for en syklub?
Det er vist rent tilfældigt. Klubben består af damer, der bruger en del af møderne på at sidde og sy.

Hvor ligger Andersines syklub?
I modsætning til Milliardærklubben har den ikke noget fast mødested. Møderne bliver holdt på skift hjemme hos medlemmerne.

Hvor mange spejderkorps findes der i Andeby?
Tre: Grønspætterne, Kvikhovederne og Gærdesmutterne.

Se mere om samme emne:
86 Kommentarer
hej jeg hedder kris18kid og jeg er ande by ekspert i kan pare spørge løs
95% god. de mangler et spørgsmål : Har Anders NOGEN SINDE friet til Andersine ?..
Jeg har et lidt historisk interesseret spørgsmål. I historien "Onkel Joakim - Tilbage til Fortiden", lavet af Don Rosa, til AA%Co, nr. 24 1995, er der en gammel person, præsenteret som H.C. And, der gentagne gange optræder i historien. Det er skal selvfølgelig være et portræt af vores egen H.C. Andersen.

Og mit spørgsmål er så, om det var Don Rosas hensigt, at det skulle være danske H.C. Andersen, eller om det bare er noget den danske oversætter har fundet på, til den danske tekst?
Der er noget der ikke er blevet svaret på.. Jeg glemmer altid hvem der er Rip hvem der er Rap og hvem der er Rup.. Æhæh lidt ææøh pinligt... :I
vor liger kvikhodernde
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA man ved mere og mere
Kan man få sit eget hus..?
onkel joakims pengetank er vildt sej!
Jeg fandt et andet kort inde på duckpedia, men der kan man da ikke se det indhuggede ansigt. Så hvor er det kort i mener, gad godt se et 100% rigitg kort over andeby eller hvad i mener er rigtigt
yes nr 34 til at skrive en komentar
Til rubeng.

Lord pepermint er en anden milliardær som du kan læse om i bla. jumbobog nr. 2.
de har ikke lavet nogen fejl! de ved det nok bedre end jer der sagde de løj!
hvem er denne Lord Peppermint ham har jeg da aldrig set
gode læsningen
Annonce:
13
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Her kan du læse alt om Andebys mest temperamentsfulde and

  • Andersine er Anders Ands store kærlighed

  • Joakim von And er den rigeste and i verden

  • På toppen af Andebys højeste punkt - Bilbremsebakken - ligger Joakim von Ands pengetank. Den rummer alle hans penge og er beskyttet mod tyve og hekse af alle mulige udspekulerede fælder.  

  • Kylle, Pylle og Rylle er Andersines søde niecer

  • Vidste du, at Anders og hans familie har været i Danmark op til flere gange? Vores venner fra Andeby har besøgt både Odense, København og Jelling.

  • Lille Hjælper plejer at gå til hånde for Georg Gearløs hjemme i værkstedet. Det er jo et temmelig ufarligt arbejde, men når det virkelig brænder på, er han ikke bange for at trodse faren.

  • I dag er Stålanden ubestridt Andebys største helt. Han våger over byen om natten, og holder gaderne fri for kriminalitet. Men sådan har det ikke altid været ...

  • Anders og Andersine har efterhånden været kærester i mange år, men det er aldrig blevet til mere end det ? selv om det har været lige ved og næsten.

Annonce:
Annonce:
Luk