Annonce:
Annonce:
Onkel Joakims høje hat

Onkel Joakims høje hat

Vi graver dybt i historien om onkel Joakims høje hat!

1 2 Næste »

Joakim von And er en velklædt ældre herre, der ikke lader sig påvirke af skiftende tøjmode. En fast del af hans påklædning er den flotte høje hat, som han har båret på utallige eventyr.

Sådan har det dog ikke altid været. Da Carl Barks opfandt onkel Joakim i 1947 (i historien "Jul på Bjørnebjerg"), gik han med en ternet skottehue, og i de næste to år havde han både en bowlerhat og en skindhue. Det var først i "Kapsejlads til Sydhavet" fra 1949 (på dansk i Guldbog nr. 1), at han fik sin høje hat af silke.

Hvorfor endte Barks med at give Joakim netop denne type hat? I dag er det kun tryllekunstnere og bryllupsgæster, der går med høj hat, men i slutningen af 1800-tallet var det højeste mode blandt fine herrer: fabriksejere, bankdirektører og lignende. Altså den naturlige påklædning for en milliardær.

Ifølge Don Rosa-historien "Verdens rigeste and" (AA&Co. nr. 15-17/1994) købte Joakim sin hat så tidligt som i 1909. Anledningen var, at han ville være fint klædt på, fordi han skulle gøre forretninger med Ruslands zar Nikolaj den Anden i Sankt Petersborg.

1 2 Næste »
Se mere om samme emne:
15 Kommentarer
Hvor vildt spændende Joakim er min yndlings figur i andeby
Det sjovt at han fik din høj-hat i 1949. Det er jo samme årstal som da Anders And kom til Danmark :D
Sejt Hvor får de det fra
MEEEEEEGA godt billede! Don Rosa er min klare yndlingstegner!!
Ja, Emil! En ægte klassiker af et billede :P
Et godt billede, Redaktionen har fundet ;D
Sjovt at høre om!
Onkel Joakim og hans høje hat er bare for sej! :D
Annonce:
0
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Annonce:
Luk