Annonce:
Annonce:
Opfindsomhed i Andeby

Opfindsomhed i Andeby

Gearløs er ikke den eneste med gode idéer! Mød alle opfinderne i Andeby!

Hvis du tror, at Georg Gearløs er den eneste opfinder i Andeby, tager du fejl, for byen myldrer med mere eller mindre geniale hoveder. Her er et par stykker af dem:

Næbhøj opfatter sig selv som verdens bedste opfinder, og han plager ofte Joakim von And for at få ham til at finansiere sine påfund. En af hans genistreger var en bil, der kunne køre på vand i stedet for benzin. Eneste problem var, at der skulle 10 liter vand til at køre hver kilometer (Onkel Joakim nr. 14/1982).

Øjvind Ørn bliver kaldt ”Opfinderen af onde og skadelige ting” (hvilket han ligefrem er stolt af), og han bruger en stor del af sin tid på at kopiere eller sabotere Georg Gearløs’ opfindelser. Det giver dog altid bagslag som for eksempel, da han blev overfaldet af sine egne supermøl (AA&Co. nr. 39/1975).

Professor Rivegal er absolut en genial opfinder, men han har et horn i siden på Anders og Joakim, fordi de engang forhindrede ham i at få verdensherredømmet. Derfor har han udtænkt flere udspekulerede måder at få hævn – blandt andet en tidsmaskine, der kunne sende dem tilbage i tiden (Jumbobog nr. 18).

Lille Edison er Gearløs’ nevø, og han pusler med sine egne opfindelser, for han vil gerne være opfinder lige som sin onkel. Det er dog ikke altid, at hans ting virker helt efter hensigten. For eksempel lavede han en dyre-lokke-maskine til grønspætterne, men desværre tiltrak den en hel del uventede dyr (AA&Co. nr. 7/1968).

 

Gilbert er derimod et eksempel på en nevø, der er klogere end sin onkel (Fedtmule). I virkeligheden er han nok mere videnskabsmand end opfinder, men hans forskning har også kastet en del praktiske opfindelser af sig blandt andet et raketbrændstof (AA&Co. nr. 22/1971) og en tidsmaskine (nr. 35/2004).

45 Kommentarer
Min ynglngs opfinder er Einstein !!!🥳😊
NYT FRA NETTET - ANDERS AND

Anders Fauntleroy And er en berømt figur i Disneys tegnefilm og tegneserier. Selv om han ikke er særlig populær i USA. Men meget kendt i Skandinavien. Faktisk blev Anders And forbudt i Finland på grund af at han ikke havde nogen underbukser på. Han optræder i ugeblade i mange lande fx. Norge. Tyskland, Sverige, Danmark. Holland og Italien og mange flere. Hans første optræden var i ,,The Wise Little Hen,, som betyder Den Kloge Lille Høne. fra 9. Juni 1934. Hans karakteristiske stemme blev indtalt af radiokomikeren Clarence Nash. Der siden fast lagde stemme til. Efter Clarence Nash død i 1985 overtog tegnefilmsdubberen Tony Anselmo. Det var i øvrigt Clarence Nash selv der trænede Anselmo til at lyde som Anders And. I Danmark har tre lagt stemme til Anders And. Bjarne H. Hansen, Dick Kaysø og Peter Zhelder. Dick Kaysø og Peter Zhelder lægger stadigvæk stemme til Anders And.

FAKTA

Fødselsdag - 9. Juni 1934

Første Film - The Wise Little Hens

Spillet af - Clarence Nash - Daniel Ross - Tony Anselmo

Stemmelægger - Russi Taylor - Don Cheadle - Clarence Nash - Daniel Ross - Tony Anselmo

Kaldenavn - Don

Køn - Mand

Arbejde - Eventyrer og Sømand

Far - Rapmus And

Mor - Hortensia Von And

Søskende - Della And

Kæreste - Andersine

Nationalitet - USA
Gerløs er den bedste opfinder😎😎😎
Det var sjovt at læse om opfindere i Andeby.
Min ønlings er Geo Gearløs
geo gearløs er den bedste.
Min virkelige yndlingsopfinder er: Thomas A. Edison!!
Annonce:
236
Del
Følg os på Facebook
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk