Annonce:
Annonce:
Påske i Andeby

Påske i Andeby

I mange lande fejrer man jul med julemanden, julegaver og juletræ. Derimod er der større forskel på, hvordan påsken bliver fejret rundt omkring i verden. Det er grunden til, at man kan læse om mange forskellige påsketraditioner i Anders And & Co

Men lad os begynde med en tradition, som man kender i rigtig mange lande: At male påskeæg i flotte farver. Det gør man selvfølgelig også i Andeby, og i årenes løb har der været mange forsider med dette motiv i Anders And-bladet. Som regel er det Anders og ungerne, der maler, men i en enkelt historie fik Store Stygge Ulv lyst til at være med (AA&Co. nr. 4/1955). Der var dog et problem: Han havde stjålet æggene og måtte låse sig inde i sit hus. Ellers havde hønsene og hanerne hakket ham i hovedet.

I USA afholder man store parader i anledning af påsken. Både børn og voksne klæder sig ud og går gennem byen i et optog med sang og musik. I historien ”Påske-paraden” (AA&Co. nr. 13/1994), som er skrevet af amerikaneren Carl Barks, konkurrerer Anders og Højben om at blive festmarskal til paraden i Andeby. Det er en stor ære, fordi han skal gå allerforrest. Selvfølgelig medfører det en hård dyst mellem de to fætre, og Højben bruger alle de beskidte kneb, han kender.

I historien ”Jagten på påskeharen” (AA&Co. nr. 13/1999), skrevet af danskeren Lars Jensen, får vi den ”sande” forklaring på, hvorfor påskeharen deler æg ud: Han har en høne, som har den dårlige vane at lægge tusindvis af æg lige før påske. Derfor kan han kun slippe af med dem ved at lægge dem rundt omkring hos folk. Så nu kender vi årsagen, næste gang vi finder malede æg mystiske steder.

Se mere om samme emne:
23 Kommentarer
coooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool
Historierne var i Anders And og co... altså den nyeste.
jeg har læst begge historierne
hvorfor siger alle cool! sejt!?
Annonce:
128
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Annonce:
Luk