Annonce:
Annonce:
Paul Murry

Paul Murry

Paul Murry (født 1911, død 1989) er en af de allerbedste Mickey Mouse-tegnere gennem tiderne. Det hele begyndte, da han så den nye Disney-film med Snehvide i sin lokale biograf i 1937.

Efter at have set filmen var Murry så opsat på at komme til at arbejde for Disney, at han solgte sit klaver for at betale togbilletten til Hollywood. Heldigvis var det ikke spild af penge, for han blev ansat i tegnefilmsafdelingen. Her var han med til at lave nogle af de store klassikere som Pinocchio, Dumbo og Fantasia.

Samtidig gav Murry en hånd med i tegneserieafdelingen. Han var blandt andet vikar, når den faste tegner ikke kunne levere den daglige avisstribe med Mickey Mouse på grund af ferie eller sygdom.

I 1946 forlod Murry Disney. Han var blevet lidt træt af at følge ?Disney-skabelonen? og ville hellere lave noget for sig selv. Han nedsatte sig som selvstændig tegner og begyndte at lave tegninger til vittighedsblade og lignende. Men det kunne ikke løbe økonomisk rundt, så tre år senere begyndte han at tegne historier til de amerikanske Disney-hæfter. Og det fortsatte han med, indtil han gik på pension i 1984.

Murry er især blevet berømt for de fortsatte Mickey Mouse-historier, der var et fast indslag i Anders And & Co. i 1950erne og 1960erne. De var ofte skrevet af Carl Fallberg og viste Mickey som detektiv, skattejæger, lokomotivfører, skibskaptajn og meget mere. Heldigvis er mange af dem blevet genoptrykt. Prøv for eksempel at læse de to klassikere ?Piraten Sortskæg? (AA&Co. nr. 29/2006) og ?Den mystiske højslette? (tillæg til AA&Co. nr. 15/2004).

Her på Andeby.dk kan du gå mesterdetektiven Mickey i fodsporene og knække dine egen Du gådeste.

Se mere om samme emne:
14 Kommentarer
Murray er en sej tegner! ;)
Er det her indlæg været siden 4 år :-O
Han Supermule tegneserier var gode! Dem må i gerne tage med igen... Måske til vinter ferien? :P
Han tegner godt
Det er godt nok sejt :)
sejt på en måde :-)
Fantastisk tegner ;)
sejt
ps. første
Annonce:
1
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk