Annonce:
Annonce:
Pengebadets historie

Pengebadets historie

Hvornår blev Joakim von And så rig, at han kunne bade i sine penge?

Det udviklede sig lidt efter lidt, at onkel Joakim tillagde sig denne eksklusive vane med svømme i sine penge på samme måde, som når vi andre går i vandet.

I historien om ”Bordtennisboldene”, som udkom i USA i maj 1949 (på dansk først i AA&Co. nr. 11/1957), ser man for første gang onkel Joakims penge. Men han har ikke flere, end at han lægger dem på sit skrivebord, når han skal tælle dem.

I ”Voodoo Hoodoo” fra august 1949 (AA&Co. nr. 27/1996) er hans formue vokset så meget, at han kan fylde et badekar med mønter, som han ligger og svaler sig i.

Endelig er han i ”Pengesorger” fra januar 1951 (AA&Co. nr. 8/1951) blevet så rig, at han har en stor lagerbygning, hvor han svømmer rundt mellem mønterne og sedlerne. Det er det første rigtige pengebad.

Men for at gøre historien komplet må det også med, at i ”Indfrossen kapital” fra december 1951 (AA&C0. nr. 10/1957) bygger Joakim sin pengetank, hvor han siden har taget sit daglige pengebad.

Se mere om samme emne:
30 Kommentarer
Han kan jo ikke tjene dem alle på en gang
man kan også gå på søg og skrive joakim von and jeg vidste det godt
jeg elsker Joakim Von And og/eller $crooge McDuck
Daniel, fordi artiklen handler om hvordan Barks formede Sqrooge til det punkt hvor han begyndte at bade i penge. Don skrev først sine historier længe efter det var almindeligt kendt at Sqrooge bader i sine penge, graver sig igennem dem som en muldvarp og kaster dem op i luften så de rammer ham i hovedet igen, og derfor er Dons historier irrelevante i den sammenhæng, selvom han i kapitel 9 i HEDL-serien viser Joakims første pengebade.
Emil:

Man så ham også købe grunden i Klondike og ankomme der med sine søstre, og man ser ham også opbygge sit imperium over mange år, så jeg forstår ikke hvorfor de ikke nævner Don historier her...
jeg vidste ikke noget af alt det der men det er mega fedt :D ;D ;D ;D
Annonce:
0
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Joakim von And er den rigeste and i verden

  • Vi giver dig historien bag onkel Joakims lykkemønt

  • På toppen af Andebys højeste punkt - Bilbremsebakken - ligger Joakim von Ands pengetank. Den rummer alle hans penge og er beskyttet mod tyve og hekse af alle mulige udspekulerede fælder.  

  • Vi graver dybt i historien om onkel Joakims høje hat!

  • Andebys milliardærklub er et naturligt mødested for byens rigeste bankdirektører, fabrikanter, skibsredere etc. Selvfølgelig har Joakim von And været medlem i mange år.

  • Vidste du, at man kan blive klogere på noget så kompliceret som økonomisk teori ved at læse Anders And?

  • Grunden til at Joakim erklærede «Joakims bakke» som egen stat, var enkel: At spare penge på skatter.

  • Vidste du, at Carl Barks efterlod en ufærdig historie, som andre har digtet videre på?

Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk