Annonce:
Annonce:
Pengetanken

Pengetanken

På toppen af Andebys højeste punkt - Bilbremsebakken - ligger Joakim von Ands pengetank. Den rummer alle hans penge og er beskyttet mod tyve og hekse af alle mulige udspekulerede fælder.  

1 2 Næste »

Onkel Joakim blev opfundet af Carl Barks i 1947, men i begyndelsen var han ikke så rig, at han havde brug for en hel pengetank til at opbevare sin formue.

I de første år styrede Joakim sine forretninger fra Von And-bygningen, der ligger i Andebys forretningskvarter. I historien "Brevet til julemanden" fra 1949 (først udgivet på dansk i Den Store Anders And i 1974) kommer vi med ind på hans kontor, hvor sedlerne og mønterne ligger i meterhøje bunker.

I "Den småtossede papegøje" fra 1950 (AA&Co. nr. 20-21/1958) har Joakim dog anbragt pengene i en stor bankboks, som er muret ind i væggen. Selv om han forsvarer den med en meget stor kanon, bliver den tømt af to Bjørnebandit-lignende tyve. Som vi alle ved, var det ikke...




1 2 Næste »
Se mere om samme emne:
20 Kommentarer
HAR I SET HANS FØRSTE.
Det er godt Joakim har sin Pengetank!
Tænk og bo der!
Ja, de' bar' dæjli'! :D Som Oluf fra The Julekalender ville sige! :D
Annonce:
7
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Joakim von And er den rigeste and i verden

  • Bjørne-banden er Andebys største skurke og Joakim von Ands store skræk

  • Andeby er hjemsted for hele familien And. Det er en moderne storby med højhuse, fabrikker, banker, skoler, biblioteker og sit eget fodboldhold, og den styres af en borgmester, som indbyggerne vælger.

  • Andebys milliardærklub er et naturligt mødested for byens rigeste bankdirektører, fabrikanter, skibsredere etc. Selvfølgelig har Joakim von And været medlem i mange år.

  • Langtbortistan er et af de steder, som vores venner fra Andeby har besøgt rigtig mange gange.

  • Nabobyen til Andeby hedder Gåserød. Man skal ikke lade sig narre af navnet, for i Gåserød bor der lige så mange ænder, bjørne og hunde som i Andeby. I det hele taget ligner de to byer hinanden ret meget for eksempel går de begge meget op i fodbold.

Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk