Annonce:
Annonce:
Pengetanken

Pengetanken

På toppen af Andebys højeste punkt - Bilbremsebakken - ligger Joakim von Ands pengetank. Den rummer alle hans penge og er beskyttet mod tyve og hekse af alle mulige udspekulerede fælder.  

« Forrige 1 2

...sidste gang, at det skete.

Først i historien "Indefrossen kapital" fra 1951 (AA&Co. nr. 10/1957) er onkel Joakims formue vokset så meget, at han må bygge en rigtig pengetank til at opbevare den. Tanken ligger på en bakketop og bliver forsvaret med kanoner, miner, bidske hunde, tegnestifter og meget mere. Desværre har Joakim ikke bygget en bund i tanken (for at spare, selvfølgelig), så Bjørnebanden går til angreb gennem en tunnel.

Alle disse historier er lavet af Carl Barks. Don Rosa har dog en anden mening om, hvor gammel pengetanken er. Ifølge ham blev den bygget allerede i 1902, da onkel Joakim som ung flyttede til Andeby (se "Slaget om Fort Andeby" i AA&Co. nr. 10/1994).

I øvrigt er det usikkert, om Joakim både bor og arbejder i pengetanken. I nogle historier tager han hjem om aftenen og sover i sin rigmandsvilla. I andre historier er tanken også hans hjem. Det sidste er mest almindeligt i jumbobøgerne, hvor han får hjælp med husholdningen af sin underbetalte butler Albert.

« Forrige 1 2
Se mere om samme emne:
20 Kommentarer
HAR I SET HANS FØRSTE.
Det er godt Joakim har sin Pengetank!
Tænk og bo der!
Ja, de' bar' dæjli'! :D Som Oluf fra The Julekalender ville sige! :D
Annonce:
6
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Joakim von And er den rigeste and i verden

  • Bjørne-banden er Andebys største skurke og Joakim von Ands store skræk

  • Andeby er hjemsted for hele familien And. Det er en moderne storby med højhuse, fabrikker, banker, skoler, biblioteker og sit eget fodboldhold, og den styres af en borgmester, som indbyggerne vælger.

  • Andebys milliardærklub er et naturligt mødested for byens rigeste bankdirektører, fabrikanter, skibsredere etc. Selvfølgelig har Joakim von And været medlem i mange år.

  • Langtbortistan er et af de steder, som vores venner fra Andeby har besøgt rigtig mange gange.

  • Nabobyen til Andeby hedder Gåserød. Man skal ikke lade sig narre af navnet, for i Gåserød bor der lige så mange ænder, bjørne og hunde som i Andeby. I det hele taget ligner de to byer hinanden ret meget for eksempel går de begge meget op i fodbold.

Annonce:
Annonce:
Luk