Annonce:
Annonce:
Politik i Andeby

Politik i Andeby

Så er valgkampen gået i gang i Andeby.

Som alle andre storbyer bliver Andeby ledet af et byråd med en borgmester i spidsen. Både ”byrødderne” og borgmesteren er på valg hvert 4. år, og det har givet anledning til nogle både hårde og sjove valgkampagner. Normalt holder Joakim von And sig langt væk fra dette, men engang imellem stiller han op til valget, når han mener, at byrådet bruger for mange af skatteydernes penge på unødvendigt pjat.

I denne uges blad (AA&Co. nr. 36/2013) konkurrerer han med Godvin Gaberkahl og Sigvald Snork om borgmesterposten. Desværre begår han den fejl at bruge sin nevø Anders som kampagneleder. En af hans vilde idéer er at give en ny bil til de første 10.000 borgere, der ville høre på Joakims valgtaler.

Vælgerne er lykkelige for deres gratis bil men vil alligevel ikke stemme på Joakim, fordi de var bange for, at han ville ødsle deres skattepenge bort! Derfor er det i dag den kedelige, men forsigtige Sigvald Snork, som er borgmester i Andeby. 

Måske er det også det bedste. For når man er borgmester, har man også mange kedsommelige pligter – for eksempel at åbne blomsterudstillinger og at være dommer i kagebagningskonkurrencer. Det ville have betydet, at Joakim havde haft mindre tid til at gøre forretninger og tage på skattejagter.

1 Kommentarer
Det er en god historie :-DHar i "lånt" udtrykket "Byrøderne" fra politiken på Andeby.dk, hvor Byråds-medlemmerne tit bliver kaldt for "Byrøder"?
Annonce:
121
Del
Følg os på Facebook
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk