Annonce:
Annonce:
Politimester Striks

Politimester Striks

Lær den kære Politimester Striks bedre at kende

Fødselsdag: 23. maj 1939 i historien "Jagten på Sorte Slyngel" (skrevet og tegnet af Floyd Gottfredson).

Familie: Striks kommer fra en familie, som har tradition for at arbejde i politiets tjeneste. Der har været politibetjente i familien i de seneste fem generationer før Striks, og hans bror er sherif i en lille by ude vestpå (AA&Co. nr. 16/1968). Hans fætter Gotfred er kaptajn på passagerskibet Den Flyvende Flynder (AA&Co. nr. 18/1968).

Arbejde: Chef for politistyrken i Andeby.

Hobby: Lystfiskeri. Han har sin egen motorbåd, som bruger, når han skal ud på havet til de gode fiskesteder (AA&Co. nr. 35/1960).

Påklædning: Striks går klædt i sin officielle politimesteruniform med kasket og emblem. Han har den også på, når han holder fri - ja selv når han er på fisketur.

Debut i Danmark: 23. april 1955 i historien "Pluto som vagthund" (Solohæfte nr. 23). Her fangede han - med Plutos hjælp - to indbrudstyve, der havde været "på besøg" hos Mickey Mouse.

Andet: Striks bedste ven og assistent er Mickey, som har hjulpet ham med at løse utallige sager. Han er en meget pligtopfyldende person, der udfører sit arbejde efter bedste evne. Da nogle snedige forbrydere fik det til at se ud som om, at Mickey var hjernen bag en indbrudsbølge, måtte Striks se bort fra deres venskab og sætte Mickey i fængsel (AA&Co. nr. 41/1969).
Striks' næstkommanderende er opdageren Snus, der arbejder som civilklædt betjent. Han er meget ihærdig og følger altid et spor til den bitre ende. Desværre får han ofte sat sin næse i det forkerte spor.

Politimester Striks på andre sprog:
Norsk: Politimester Fiks
Svensk: Kommissarie Karlsson
Finsk: Simo Sisu
Engelsk: Chief O'Hara
Tysk: Kommissar Hunter
Fransk: Commissaire Finot
Italiensk: Basettoni
Portugisisk: Coronel Cintra

30 Kommentarer
Ja, tillykke med de 72 år i mandags, Striks! :D
tillykke med i mandags :D
striks har da også en anden assistent han er fx. med i Disney´s juleklassikere nr. 7 (fra alle os til alle jer)
Fedt! :)

Min yndlingshistorie med ham(og Mickey) er "Mickey Mouse og Sorte Slyngels Skjulte Plan", og generelt kan jge meget godt lide historier hvor Striks er med(og Mickey!). Snus er jeg ikke helt så vild med.
Striks er sej, det er også på tide at man hører lidt mere om ham:) Men det er da ikke rigtigt at han også har polititøjet på i fritiden. En af de nye jumbobøger er han med, og der har han normalt tøj på i fritiden...
Dejligt at få noget at vide om en ellers ikke så omtalt figur.
Det synes jeg også.
Jeg synes Mickey er bedre.
Basettoni! xD Men kan godt lide mysterier med ham og Mickey Mouse. Men er ikke helt så vild med Sus. Men nogle gange kan historiere med ham være kedelige. Især vis Mickey ikke er med!
Elsker de italienske navne :D
Annonce:
110
Del
Følg os på Facebook
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk