Annonce:
Annonce:
Romano Scarpa

Romano Scarpa

Hvad ved du om denne italienske Disney-skaber?

Mens de fleste Disney-skabere holder sig til enten at skrive eller tegne historier, havde italieneren Romano Scarpa (født 1927, død 2005) et usædvanligt talent for at gøre begge dele. Derfor opfatter mange fans ham som en slags italiensk Carl Barks.

Scarpa vidste meget tidligt, at han ville arbejde som tegner. Som 20-årig startede han et lille tegnefilmstudie sammen med nogle venner, og de lavede blandt andet en film over H.C. Andersens eventyr om Den Lille Pige med Svovlstikkerne. Men det var småt med pengene, så Scarpa skiftede medie til tegneserierne.

Hans første opgave var at tegne historier om Snehvide og de syv små dværge, men redaktøren fandt hurtigt ud af, at hans talent rakte til mere. Derfor blev Scarpa betroet at lave lange eventyrserier med Mickey Mouse og Anders And. I årenes løb skrev og tegnede han klassikere som ”Den Flyvende Skotte” (Jumbobog nr. 4), ”Kali’s Negl” (Mickey Mouse 70 års jubilæumsbog) og ”Chiricahua-halskæden” (Hall of Fame nr. 2) – historier, der af kendere regnes blandt de allerbedste Disney-serier, der nogensinde er lavet.

Scarpa bidrog også med nye figurer til Disney-galleriet. Han har blandt andet opfundet Sortepers kone Hilda, den kriminelle videnskabsmand Lucifax og den giftesyge Mary Moseand (I ved – hende, der så gerne vil slå en klo i onkel Joakim).

Scarpa blev født i Venedig – byen, der er kendt for sine kanaler og gondoler – og han lavede flere historier, der foregår i hans fødeby. Prøv for eksempel at læse den meget morsomme ”Anders And og Venedigs gyldne skatte” (Jumbobog nr. 6), hvor Anders prøver at fuppe sig til en gratis ferie på onkel Joakims regning.

Og så er Scarpa også rekordernes mand: Han skrev og tegnede verdens længste Disney-historie (på 250 sider!) i anledning af De Olympiske Lege i 1988 (den fylder hele Jumbobog nr. 91).

Se mere om samme emne:
8 Kommentarer
Fantastisk, sejt, utroligt, genialt!
DET er FANTASTISK
FANTASTISK! Troede bare ikke han tegnede Anders And i Seoul. Troede det var en anden tegner.
Er der nogle, der kunne lave musehistorier, så var det ham
Han er bare genial :D
Annonce:
1
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Annonce:
Luk