Annonce:
Annonce:
Rotas ispiration

Rotas ispiration

Da Marco Rota voksede op var det amerikanske tegnere som stod bag de fleste af serierne i den italienske Anders And

Derfor er hans forbilleder amerikanere, han regner selv Floyd Gottfredson, Paul Murry, Al Taliaferro og Carl Barks som de vigtigste.

Rota siger selv: "Gottfredson er naturligvis mesteren når det gælder Mickey Mouse. Han må placeres højt på Disneys stjernehimmel. Særlig historiene fra 30- og 40-erne viser en uovertruffen kombination af billede og tekst. Murrys arbejde ser ved første øjekast noget barnligt ud, men ved nærmere gennemsyn opdager man at han behersker et stort talent både som fortæller og som tegner. Taliaferro var en stor kunstner som desvære aldrig kom til at lave længere historier hvor han kunne udfolde sig mere. Men den der inspirerede mig mest var Carl Barks. Hans historier fascinerede mig i barndommen. I hans historier er Andeby et virkelig sted, og serierne er fotoreportager derfra."

Det er derfor ikke så underligt at Marco Rota stadig smugler nogle henvisninger til gamle Barks-historier ind i sine serier.

Rota bruger ofte ukendte bifigurer fra Barks-historierne. Denne talende hund som Barks brugte i AA nr. 4/1955 havde også en rolle i "Mareridt på Ederdunsvej" i AA nr. 20/97.

Rota smugler af og til sin signatur ind i serierne. Flyene han tegner er for eksempel ofte fra flyselskabet MR, som tilfældigvis er hans egne initialer. Af og til dukker der også små tegninger op med signaturen Marks i serierne. Marks er en slags fælles signatur for Marco Rota og Carl Barks, og er en dedikation fra Rota for at vise at Carl Barks er mesteren!

Hvilken tegneserieskaber henter du din inspiration fra? Fortæl om det i kommentarfeltet.

Se mere om samme emne:
9 Kommentarer
jeg har min inspiration fra italienske tegnere
Normalt tegner jeg ikke men laver tegneserier på andeby.dk jeg har min inspiration fra Carl Barks Don Rosa og Marko Rota, jeg har fx brugt den talende Hund i historien 'en dårlig beslutning' der siger den ikke noget men er bare en sjov birolle, jeg synes den bedste historie Marko Rota har lavet er 'nu går den vilde æggejagt' :)
Rota.....du er på listen af mine yndlings tegnere! :)
Når jeg tegner ænder får jeg min inspiration fra Keno og Carl!
Don Rosa her
Henter mest inspiration fra Don rosa, da det er min favorit-tegner, men når jeg tegner, er det efterhånden uden at kigge efter noget, og hvis jeg lige skal have et ansigts-udtryk, tager jeg bare et fra en tilfældig bog eller blad i nærheden ;-)
...Og jeg for min Inspiration fra Carl Barks, Don Rose, Og fra nogen Anders And blade Men jeg vil sige at Carl Barks er nok den bedste for man kan sige han Startede Anders And Det var heldigt ellers hvad skulle jeg så læse af Blade! :-)
Annonce:
2
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk