Annonce:
Annonce:
Skole

Skole

Rip, Rap og Rup er ikke altid lige tilfredse med at gå i skole - læs mere her!

I Andeby skal alle børn gå i skole. Det gælder selvfølgelig også for Rip, Rap og Rup, selv om de mange gange har vist, at de er klogere og fornuftigere end de voksne.

Normalt bliver Rip, Rap og Rup undervist af en rar lærerinde, men nogle gange får gæsteundervisning af venner eller af familiemedlemmer: Georg Gearløs er selvskreven til at undervise i fysik (AA&Co. nr. 33/1961); Bedstemor And lærer fra sig i hjemkundskab (AA&Co. nr. 32/1960); Raptus von And ruller sig ud i dramatimerne (AA&Co. nr. 40/1962); - ja selv onkel Joakim tjener en ekstra skilling ved at undervise i geografi (AA&Co. nr. 31/1961).

Onkel Anders egner sig ikke så godt til at undervise (det skulle da lige være i fagene "Hidsighed" og "Uheld"). Til gengæld har han været ansat som skolebetjent i en historie af Carl Barks (AA&Co. nr. 10/1949). Han tog titlen som "betjent" så alvorligt, at han brugte al sin tid på at fange de elever, der pjækkede. Han havde sågar et salatfad, som han låste pjækkehasene inde i, når de var fanget.

Det virker som om, at Rip, Rap og Rup ikke var særlig glade for at gå i skole i de ældste årgange af Anders And-bladet. Der er flere eksempler på, at de forsøger at pjække. For eksempel i en anden Barks-historie (AA&Co. nr. 8/1952), hvor de flygter så langt væk fra skolen, som de kan. Desværre ender de med at rende ind i skoleinspektørernes årskongres på et øde bjerghotel.

I de nyere årgange af Anders And-bladet er der færre af den slags pjækkehistorier, så ungerne må være blevet gladere for at gå i skole. Men det har selvfølgelig sine ubehagelige sider - som for eksempel at blive drillet. I "Abekattestreger" bliver Rip, Rap og Rup mobbet af skolebøllen Egon. Men han kommer på bedre tanker da Onkel Champions chimpanse giver ham en ordentlig svingtur i det højeste træ i skolegården.

Se mere om samme emne:
22 Kommentarer
jeg synes også at det er fedt at få noget med skolen også XD
jeg gidder ikke at læse det
Annonce:
6
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk