Annonce:
Annonce:
Skotske sportsgrene

Skotske sportsgrene

Læs om nogle af onkel Joakims ture til Skotland

I Skotland har man mange gamle traditioner, og en af dem er at afholde stævner, hvor man dyster mod hinanden i nogle helt særlige konkurrencer.

Som ung mand deltog Joakim von And i et af disse stævner, mens han holdt pause fra guldgraveriet i USA ("Milliardæren fra Ødelyng Overdrev", AA&Co. nr. 45/1993). Joakim prøvede blandt andet at vinde konkurrencerne i pælekast, fåreklipning og fremsigning af digte, men han tabte hver gang. Efter den oplevelse besluttede han, at han ville droppe alle sportskonkurrencer og holde sig til det, han er bedst til: At tjene penge.

Af samme grund lod Joakim sin nevø Anders stille op, da familiens ære skulle forsvares i Loch Lomby-legene ("Kappestrid i højlandet", AA&Co. nr. 45-46/2010). Faktisk var det meget mere end æren, som stod på spil, for hvis Anders tabte, skulle Joakim sælge von And-klanens slot for den beskedne pris af 25 pund. Derfor måtte Anders kaste sig ud i så uvante sportsgrene som sværddans, sækkepibespil og pælekast.

Se mere om samme emne:
12 Kommentarer
Sejt billede! :D
Hvem har lavet illustrationen? Ligner umiddelbart Don Rosa, men (måske er det bare farvelægningen) det føles ikke helt som ham...
Hvem har skrevet/tegnet "Kappestrid i Højlandet"?
nøj joakim von and du har rigtigt haft det godt i skotland
ja. men hvis man kender hele historien hved man, at det ente med, at han fik 5 point for at hente en golf-kugle ude i et mosehuld.
det er super sejt
Fedt nok, "Kappestrid i højlandet" er en okay historie, men især "Milliardæren fra Ødelyng Overdrev" er helt fantastisk. Men Joakim var faktisk god tilbåde pælekast og fåreklipning. Men i pælekast så dommerne ikke hans fænomenale kast, og i fåreklipning var han også rigtig god. Det samme i fiskning.
Problemet var bare, at han ikke passede ind i den skotske måde at gøre det på. Han fangede fx. utroligt mange fisk i fiksningskonkurrencen, men fik nul point, fordi han brugte hænderne.
Så at sige han ikke var god til det, kan man nok ikke sige.
Til gengæld kan man sige, at han ikke passede ind i den skotske måde at gøre det på.
Annonce:
1
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk