Annonce:
Annonce:
Tænkehatten

Tænkehatten

I 1960'erne og 1970'erne brugte Georg Gearløs ofte et særligt hjælpemiddel, når han manglede inspiration til at løse et svært problem: En såkaldt

1 2 Næste »

Selv en genial opfinder som Georg Gearløs kan få brug for et lille "skub", når han skal have en ny idé. I historien "Pengeløs pengepuger" (AA&Co. nr. 10/1955) havde han opdaget, at et kraftigt hammerslag i hovedet satte gang i hjernen. Men det kunne hans hoved ikke holde til i længden.

Nogle år senere opfandt Georg en mere behagelig metode til at fremme tankerne. Det skete i historien "Rejse i fortiden" (AA&Co. nr. 50/1965) skrevet af forfatteren Vic Lockman. Her brugte Georg for første gang nogensinde sin berømte tænkehat. Den ligner en skorsten med en fuglerede, som bebos af tre sorte ravne. Når Georg tager hatten på, går der ikke lang tid, før det siger "KAPOW", og så har han en idé.

Man ved ikke helt, hvordan hatten virker, men det er vist noget med, at ravnene går rundt i cirkler i deres rede, mens de stirrer ud i luften og siger "hmmm" på en eftertænksom måde (altså nogenlunde sådan som man opfører sig, når man tumler med et stort problem).

1 2 Næste »
Se mere om samme emne:
9 Kommentarer
jakob3b dette her har intet med en konkurence at gøre og ellse hvorfor fortælle at du elsker kage når dette her handler om tænkehatten?
Vidste I at Per Grubert - den danske Disney bagmand hos Egmont, hvor AA blev tegnet i en periode - brugte Edward de Bono's seks tænkehatte (se FolkeskoleWiki.dk) når han og tegnerne skulle digte på nye historier?

Således kan man få den ide at Edward de Bono måske oprindeligt er inspireret af Vic Lockman via Per Grubert -- Per var et fin fyr og den første i Danmark som fik lov til at underviste i at bruge tænkehattene med mere!

De seks hatte hjælper os med omtanke - det betyder ikke at du slipper for at tænke - de kan bruges ikke kun når du skal regne men også når du skal skive eller som min gode navne bror når man skal digte nye spændende historier.

Hvis du har brug for tænkehattene så snak med din lærer - så kan jeg vise hende eller ham hvordan du kan lære at bruge dem! :-)
VH Per Feldvoss Olsen
p.s. godt tænkt nekoline2002, det ville være kedeligt hvis vi ikke skulle tænke selv!!
det er da ikke nogen kunkorrence!
sejt konkorece
helt vild nice
gad vi de.... nej det er utænkeligt
jeg gad nok have en tænkehat så slap jeg for matematk
Nice, i det gamle Andeby.dk var jeg Tænkehattemester og det rigeste Geni :-)
HEEEEEEJ :D
JEG ELSKER KAGE :D
Annonce:
2
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
  • Goerg Gearløs er en super opfinder. Har du en ide - Har Georg en løsning

  • Lille Hjælper plejer at gå til hånde for Georg Gearløs hjemme i værkstedet. Det er jo et temmelig ufarligt arbejde, men når det virkelig brænder på, er han ikke bange for at trodse faren.

Annonce:
Annonce:
Luk