Annonce:
Annonce:
Valentinsdag

Valentinsdag

Hvor meget ved du om valentinsdag?

Den 14. februar er det Valentinsdag. Det er dagen, hvor kærester og ægtefolk viser hinanden særlig opmærksomhed, og hvor romantikken blomstrer. Skikken med at fejre Valentinsdag stammer fra Amerika, og den kom først til Danmark for 10-15 år siden. I Andeby har man derimod gjort noget ud af dagen på mange måder.

En af måderne, man kan markere Valentinsdag på, er ved at sende en romantisk hilsen – helst en med et hjerte. Men hvorfor nøjes med at sende et almindeligt brev eller kort? Man kan jo gøre noget helt særligt, som for eksempel Anders And gjorde i ”Der er noget i luften” (AA&Co. nr. 8/1986): Han lejede en flyver, der først lavede et stort hjerte med røg på himlen. Derefter sprang ud med faldskærm og gav Andersine en æske chokolade og en buket blomster. Mere romantiske kan det næsten ikke blive.

Desværre er det ikke alle valentinshilsener, som er sendt af et godt hjerte. I ”Heksekunster” (AA&Co. nr. 7/1996) modtog onkel Joakim et lyserødt brev, der duftede af parfume og var pyntet med en silkesløjfe. Men tingene var ikke, som han håbede: Brevet var sendt af Hexia de Trick, der bare lige ville fortælle ham, at hun meget snart kom for at stjæle hans lykkemønt.I ”Den, der graver en grav…” (AA&Co. nr. 6/1999) var det en skolekammerat, der sendte falske breve til Rip, Rap og Rap for at gøre dem til grin. Det lykkedes også i begyndelsen, men de udtænkte en passende hævn: De spredte det rygte, at ”kammeraten” var på udkig efter en pige til at gå til dans med, og så blev han jagtet gennem gaderne af en masse piger.

Som man kan forstå, er det en fordel at vide, hvem der går og sender valentinskort til én. I ”Hemmelig Afsender” (AA&Co. nr. 6/2005) opfandt Georg Gearløs en maskine, der netop kunne løse det problem. Desværre skabte maskinen hurtigt et nyt problem: Folk håbede naturligvis, at det var drømmeprinsen eller –prinsessen, som stod bag, men sådan var det langt fra altid. Måske var afsenderen en irriterende genbo eller en gammel klassekammerat, der altid plejede at pille næse og ligne en høstak i håret. Og det var ikke lige det, man havde regnet med.

Se mere om samme emne:
22 Kommentarer
Valentinsdag er en dejlig dag, hvis man har nogen at fejre den sammen med. Ellers er der ikke rigtigt meget over den. Synes det er fedt, at vi har fået det i Danmark. Det er en særlig dag, hvor man kan væres sammen med den man elsker.
valentins dag er vildt sødt. man er heldig hvis man har nogen at holde den sammen med.
Mirco
Valentines dag er slet ikke en dansk tradition.

Lad dem dog beholde det i Amerika.

Vi har vores egne traditioner i Danmark.

Hvorfor skal vi have alt det de har i Amerika?
Ja, du har ret!

vi kan da have vores egne Valetines tradition!
Valentines dag er slet ikke en dansk tradition.

Lad dem dog beholde det i Amerika.

Vi har vores egne traditioner i Danmark.

Hvorfor skal vi have alt det de har i Amerika?
sejt! jeg mener sødt:)
I historien "Der er noget i luften" var det faktisk ikke på valentinsdag Anders gjorde det, men på Andersines fødselsdag :P
Annonce:
268
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk