Annonce:
Annonce:
Venskab og mobning

Venskab og mobning

Sådan undgår du mobning

I denne uge sætter Anders And & Co. i samarbejde med Mary Fonden og Red Barnet fokus på mobning og venskab, og nedenfor finder du gode råd til, hvordan du undgår mobning.

Den bedste kur mod mobning er et godt sammenhold. Du bidrager til det gode fællesskab, hvis du …
... inviterer alle i klassen eller på holdet, hvis du for eksempel holder fødselsdag.
... leger med mange forskellige – også dem, du måske ikke tænker, at du har så meget til fælles med. På den måde lærer I hinanden bedre at kende på kryds og tværs og opdager måske, at I har noget til fælles.
... inviterer børn, der går meget for sig selv, med til det, I andre laver i frikvartererne. Find på noget, I kan lave sammen alle sammen – og spørg igen, også selvom han eller hun tidligere har sagt nej.
... siger stop, hvis du oplever noget uretfærdigt.
... viser, at det er okay at se anderledes ud end dig, mene noget andet end dig eller synes, at noget andet er sjovt end dig.
... trøster dine klassekammerater, når de er kede af det eller vrede.
... ikke taler dårligt om de andre i klassen.

Vidste du i øvrigt, at …
... man aldrig selv er skyld i, at man bliver mobbet?
... alle i klassen har et ansvar, når én i klassen bliver mobbet? Hvis tilskuerne siger fra, hjælper de med at stoppe mobningen. Hvis de ingenting siger, kan det føles som en accept af mobningen.
... mobning ikke går over, selvom du prøver at ignorere det? Du er nødt til at gøre noget og være modig nok til at få hjælp af en voksen.
… mobning gør alle i fællesskabet utrygge. Fordi ingen ved, hvem det går ud over næste gang. Derfor er det også godt for alle at trodse utrygheden og sige fra over for mobning.
... mobning kan starte allerede i børnehaven?
… mobning både kan være noget fysisk, for eksempel at man skubber eller slår? Det kan også være psykisk, for eksempel at man bagtaler, hvisker om og udelukker andre?
… børn, der mobber, eller som ser på uden at gribe ind, ofte selv er bange for at blive holdt udenfor?
... mobning aldrig kan forklares med de ting, der mobbes med, for eksempel udseende eller væremåde? Når der mobbes, handler det om, at der er et fællesskab med en meget lav grad af tolerance, altså at der ikke er særlig stor forståelse for, at vi er forskellige, og at det er ok.
… når du er modig og siger fra over for mobning, så hjælper du en kammerat og gør fællesskabet til et bedre sted at være for alle?  
… mobning er de voksnes ansvar? Det betyder, at de voksne skal blande sig – og derfor kan det være en god ide at tale med en voksen om det, hvis du oplever, at nogen bliver mobbet.

5 Kommentarer
Jeg synes at det er vigtigt at gøre noget for at stoppe mobning.

Bare klem på, andebyboere
09-07-2017 22:25 (Kommentar redigeret: 09-07-2017 22:25) · Svar
nogen gange blev jeg mobbet med jeg havde langt hår indtil jeg begyndte at læse jumbobøger
supersine1
God ting har aldrig været glad for mobning
Ja, samme her
Godt at man kan støtte her også🙂
God ting har aldrig været glad for mobning
Annonce:
3
Del
Følg os på Facebook
Annonce:
Mest læste
Annonce:
Luk