Annonce:
Annonce:
Wan Hu og raketstolen!

Wan Hu og raketstolen!

Ifølge en myte var han verdens første astronaut.

1. Wan Hu skulle ifølge myten være verdens første astronaut, da han i 1500-tallet lod sig skyde op i luften på en stol med 47 fyrværkeriraketter under.

2. En myte er en historie vi ikke ved om er sand eller ej – historien om Wan Hu er ikke til at finde i historiebøgerne, så derfor kan vi ikke vide om den passer eller bare er en god historie som har spredt sig i folkemunde.

3. I tv-programmet "MythBusters" (episode 24) prøvede værterne at teste om det var muligt at flyve med en raketstol lige som Wan Hu skulle have gjort. Stolen eksploderede og testdukken blev kraftigt forbrændt, så konklusionen blev at dette ikke er en god idé, øv!

4. Men på bagsiden af månen findes der nu alligevel et krater der er opkaldt efter Wan Hu – det er over 50 kilometer i diameter og kaldes Wan-Hoo.

5. Krudtet blev opfundet i Kina i 800-tallet, og omtrent på samme tid begyndte kineserne at lave fyrværkeri. Meget af fyrværkeriet vi kan købe i Danmark i dag er produceret i Kina.

6. Kanonslag er endnu ældre end raketten – allerede 200 år f. Kr. blev kanonslaget lavet ved at man varmede bambus op til det sprak med en kraftig lyd. Dette blev gjort for at skræmme onde ånder væk.

7. Den kinesiske mur regnes som jordens største bygningsværk og blev bygget under Ming-dynastiet i 1600-tallet. Den er over 8850 kilometer lang og blev bygget for at beskytte Kina mod plyndringer fra mongolske stammer. (Og man kan ikke se muren fra månen, som mange tror!)

8. Kineserne får æren for en række geniale opfindelser som krudt, kompasset, trykkekunsten og papir.

9. Kinesernes skriftsprog er over 3500 år gammelt, og baseret på tegn og ikke bogstaver. Der findes over 85.000 tegn, men det er nok at kunne de 3000 mest brugte for at kunne læse en bog, avis eller Anders And.

10. I 2008 forsøgte den brasilianske præst Antonio de Carli at sætte ny rekord i at flyve i en stol med over 1000 heliumballoner bundet på. Han blev blæst til havs og aldrig fundet igen.

Moralen i historierne om både præsten og Wan Hu må være: Stole hører hjemme på landjorden, så prøv ikke dette derhjemme!

Vind det tidsløse tidsrejse krus her!

Spil Wan Hu-spillet her!

Læs 10 fakta om nazcalinjerne her!

Læs 10 fakta om det gamle Grækenland her!

Se mere om samme emne:
6 Kommentarer
Fasds
Nice ;) Har selv været i Kina før!
sejt hvad så du
Nice ;) Har selv været i Kina før!
Annonce:
0
Del
Følg os på Facebook
Lignende artikler
Annonce:
Annonce:
Luk