Joakim von And er den rigeste and i verden

Fødselsdag: Onkel Joakim har fødselsdag december 1947 i historien «Jul på Bjørnebjerg» (skrevet og tegnet af Carl Barks).

Forældre: Joakim von Ands forældre er Clementine von And og Frederik von And. Som barn boede Joakim med sine forældre og to søstre i en lille rønne i Glasgow. Frederik var fabriksarbejder og arbejdede hårdt for at forsørge sin familie. Han gav Joakim von And det skopudsersæt, der blev begyndelsen til hans formue. Clementine passede husholdningen og havde nok at gøre med at opdrage sine tre børn. Da Joakim von And kom til penge, sørgede han for, at hans forældre kunne flytte tilbage til von And-klanens slot, hvor de boede til deres dages ende.

Andre slægtninge: Joakim von And har en stor familie og er for eksempel onkel til Anders And og Rip, Rap og Rup. Joakim von And er også kendt som onkel Joakim. Se mere til familien And i Don Rosas stamtræ.

Kæreste: Joakim von And har aldrig haft nogen fast kæreste. Den mest alvorlige romance var nok den med Gulda Glimmer i hans guldgraverperiode i Klondike.

Adresse: Joakim von And har adresse på Store Velstands Boulevard 888 eller på kontoret i Pengetanken på Bilbremsebakken.

Arbejde: Joakim von And er finansmand.

Hobby: Joakim von And har kun en “hobby” og det er penge og pengebade.

Påklædning: Joakim von And har et sæt tøj, magen til det han bruger i dag, som oprindelig blev købt på udsalg i Skotland. Det blev ødelagt, da Joakim flygtede fra en indsamling, som Andersine stod bag, men han har senere fået syet en tro kopi af det.

Særlige evner: Onkel Joakim har en fantastisk udviklet sans for at gøre en god forretning. Faktisk kan han med sin næse lugte, når der er guld, ædelsten eller penge i nærheden.

Debut i Danmark: Vi ser Joakim von And første gang i August 1949.

Andet: Joakim von And er verdens rigeste and. Han driver virksomheder over hele verden og har også interesser i verdensrummet! Joakim von And voksede op i Skotland, hvor han tjente sin første 25-øre. Joakim von And rejste til USA, og her startede han for alvor sin fantastiske karriere. I dag er han verdens rigeste and, og Joakim von Ands penge tiltrækker selvfølgelig slyngler. Som Anders And engang sagde: “Når alt kommer til alt, er 500.000.000.000.000.000.000.000.0 -00.000.000.000.000.000. -000.000.000.000.000.000.000.000. -000.000.000.000.000.000. -000.000 kroner en pæn sum penge, som kan friste alle og enhver”. Det er nok ingen overdrivelse. Op gennem årene har Joakim von Ands formue virket som en magnet på tyve og slyngler af diverse slags. Bjørne-banden har flere gange forsøgt at røve pengetanken men uden held. Vidste du forresten, at Joakim von Ands højde er 92 cm? Det fandt Hexia de Trick ud af i Anders And & Co. nr. 21/1964. Hun skulle forvandle sig til Joakim og havde brug for et nøjagtigt mål.

Joakim von And på andre sprog:
Norsk: Skrue McDuck
Svensk: Joakim von Anka
Finsk: Roppe Ankka
Engelsk: $crooge McDuck
Tysk: Dagobert Duck
Fransk: Oncle Picsou
Italiensk: Paperon de Paperoni
Portugisisk: Tio Patinhas

 

Tilbage til Figurer & Fakta