Pluto er en alsidig hund med mange talenter

Fødselsdag: Pluto har officielt fødselsdag den 5. september 1930, da filmen “The Chain Gang” blev vist for publikum første gang. Pluto var da en navnløs hund, der jagede Mickey Mouse. Filmen med Pluto på rollelisten var blevet færdig 18. august samme år.

Slægtninge: Pluto har sønnen Lille Pluto som er kendt fra både film og serier. I Anders And & Co. Anders And & Co. nr. 28/1964 kunne vi desuden se billeder af Plutos oldefar og Plutos onkel. Oldefaderen interesserede sig for matematik.

Bopæl: Pluto bor i et hundehus i Mickey Mouses have. Men for det meste tiltusker Pluto sig ly for natten inde i Mickey Mouses hus.

Beskæftigelse: Pluto er en kæledægge men Pluto har også gjort karriere som skibshund, cirkushund og “operastjerne”! pluto er en alsidig hund med mange talenter.

Hobby: Pluto elsker at sove og grave kødben ned.

Beklædning: Hundehalsbånd er Plutos eneste beklædning. Somme tider har Pluto haft en sweather på, som Minnie Mouse har strikket, men det er lykkedes for Pluto at få den til at krybe så meget, at katten Figaro har arvet den. Heldigt for Pluto.

Første optræden i Danmark: Pluto møder vi første gang i Anders And & Co. nr. 1/49

Andet: I starten var Pluto Minnie Mouses hund, og han hed faktisk Rover. I de første film, Pluto var med i, talte han. Han har medvirket i 105 film. Pluto har både været patient på sygehuset og hos tandlægen. På hundeudstillingen i Andeby i 1957 vandt Pluto en titel: “Verdens latterligste hund”. I Anders And & Co. nr. 23/64 får vi at vide at der findes intelligent liv på planeten Pluto. Indbyggerne på planeten ser selvfølgelig ud som Pluto. Pluto er en meget nysgerrig og klog hund, hvilket der ofte kommer sjov og ballade ud af. Hans race er ikke nærmere bestemt, også kaldet et gadekryds.

Pluto på andre sprog:
Norsk: Pluto
Svensk: Pluto
Dansk: Pluto
Finsk: Pluto
Engelsk: Pluto (the Pup)
Tysk: Pluto
Fransk: Pluto
Italiensk: Pluto
Portugisisk: Pluto

 

Tilbage til Figurer & Fakta